Uw verhaal

Ieder verhaal is welkom! Het kan gaan om uw eigen ervaring met een psychiatrische kwetsbaarheid of het herstelproces. Of over wat u in uw omgeving meemaakt(e). Ook zorgverleners en andere professionals nodigen we uit om verhalen te delen. Alle ervaringen, dilemma’s of oplossingen dragen bij aan een samenleving die beter kan omgaan met psychiatrische kwetsbaarheid.

Het eerste contact

Wilt u uw verhaal delen? Vul dan het onderstaand formulier in. Een van de medewerkers zal dan contact met u opnemen om de werkwijze te bespreken, enkele algemene vragen te stellen en een gespreksafspraak te plannen.

Indien u zich in een intensief behandeltraject bevindt of er is sprake van een acute opname, dan kunnen wij ervoor kiezen om de gespreksafspraak met u op een later moment in te plannen. Er kunnen ook andere redenen zijn om het interview op een later moment in te plannen.


  Ik geef toestemming om benaderd te worden

  Het interview

  Gemiddeld duurt het gesprek een uur. Het is volledig aan u waarover u wilt vertellen. De interviewer volgt uw verhaal, maar kan bijvoorbeeld doorvragen over hoe u het ervaart om te leven met een psychische kwetsbaarheid en hoe dit verschillende levensgebieden heeft beïnvloed. Ook zijn we geïnteresseerd in uw ervaringen met de GGZ. Wat of wie heeft u de meeste steun gegeven en wat zijn juist belemmeringen (geweest)? Het interview wordt opgenomen op een audio-bestand dat na afloop letterlijk wordt uitgeschreven tot een anoniem transcript.

  We anonimiseren altijd alle namen van personen in de verhalen. U mag zelf een naam verzinnen, of we doen een voorstel voor een naam. Daarnaast noemen we geen namen van (GGZ-) instellingen of bedrijven. Ook vermelden we in het verhaal op de website nooit de merknamen van medicatie.

  Toestemming

  Voorafgaand aan het gesprek krijgt u toestemmingsformulieren toegestuurd. Deze hoeft u pas na afloop van het gesprek te ondertekenen. We vragen om toestemming om uw verhaal te mogen onderzoeken én of we een verkorte versie mogen publiceren op de website.

  Als u toestemming geeft om een verkorte versie van uw verhaal te publiceren op de website, laten wij u het verhaal altijd vooraf lezen. U bent dan in de gelegenheid aanpassingen te doen, wij plaatsen het verhaal pas als u helemaal akkoord bent met het verhaal.

  U kunt uw toestemming te allen tijde weer intrekken. Wij verwijderen het verhaal dan van onze site. Lees hier meer over uw rechten over het intrekken van toestemming.

  Animatie over werkwijze verhalenbank