Deel uw verhaal

Ieder verhaal is welkom! Het kan gaan om uw eigen ervaring met een psychiatrische ziekte of het herstelproces. Of over wat u in uw omgeving meemaakt(e). Ook zorgverleners en andere professionals nodigen we uit om verhalen te delen. Alle ervaringen, dilemma’s of oplossingen dragen bij aan een samenleving die beter kan omgaan met psychiatrische ziekten.

Het eerste contact

Wilt u uw verhaal delen? Vul dan het onderstaand formulier in. Een van de medewerkers zal dan contact met u opnemen om de werkwijze te bespreken, enkele algemene vragen te stellen en een gespreksafspraak te plannen.

Indien u zich in een intensief behandeltraject bevindt of er is sprake van een acute opname, dan kunnen wij ervoor kiezen om de gespreksafspraak met u op later moment in te plannen. Er kunnen ook andere redenen zijn om het interview op een later moment in te plannen.

Toestemming

Vooraf aan het gesprek krijgt u toestemmingsformulieren toegestuurd. Deze hoeft u pas na afloop van het gesprek te ondertekenen. We vragen om toestemming om uw verhaal te mogen onderzoeken én of we een verkorte versie mogen publiceren op de website. U krijgt de verkorte versie van te voren te lezen, waarna u nogmaals toestemming kunt verlenen.

Zowel het onderzoek als het plaatsen van een webversie gebeurt anoniem en strikt vertrouwelijk. U kunt op ieder moment uw toestemming intrekken.

Het interview

Gemiddeld duurt het gesprek een uur. Het wordt opgenomen op een audio-bestand dat na afloop letterlijk wordt uitgeschreven tot een transcript.

Animatie over werkwijze verhalenbank


Ik geef toestemming om benaderd te worden